SphynxRazorLudi video s GoPro-a lansiranog u svemir prikazuje Zemlju kao nikad prije

Raketa je opremljena GoPro uređajem prije lansiranja u svemir i stvorila je neke zadivljujuće perspektive našeg planeta.

Raketa od 20 stopa lansirana je iz Novog Meksika prošlog studenog kako bi se testirala 'aerodinamika i stabilnost tereta pri ponovnom ulasku' u atmosferu, objašnjava video.

'Korisni teret' odnosi se na 11-kilogramsku kapsulu Maraia koju je izradila NASA i koja je izbačena iz rakete gotovo čim je stigla u svemir.

Prema Huffington Postu , raketa je putovala brzinom do 3.800 mph kako bi dosegla visinu od 396.000 stopa prije nego što je izbacila kapsulu.
Velik dio snimaka je toliko jasan da se čini lažnim, posebno snimci Zemljinog terena.

Test je proveo UP Aerospace, koji ima ugovor da dovrši još dvije NASA-ine misije 2016. Izvještava Daily Mail .


U priopćenju za medije nakon lansiranja, Paul De Leon, voditelj kampanje NASA-inog programa mogućnosti letenja, rekao je ,

Nova sposobnost raspoređivanja korisnog tereta iz UP Aerospacea uspješno je demonstrirana, otvarajući priliku za buduće tehnologije ulaska, spuštanja i slijetanja koje se testiraju i sazrijevaju u okviru Flight Opportunities.

Kapsula Maraia će se na kraju koristiti kao 'vozilo bazirano na međunarodnoj svemirskoj postaji za pružanje povrata malih znanstvenih i inženjerskih tereta na zahtjev ili će funkcionirati kao ispitna platforma za ulaznu tehnologiju s ISS-om', dodala je NASA.


Nakon što je padobranom otplutala natrag na Zemlju, kapsula je pronađena u raketnom poligonu White Sands u južnom Novom Meksiku.

Citati: Zadivljujuće lansiranje GoPro rakete odvest će vas do vrtoglavih novih visina (Huffington Post) , Pogledajte vrtoglavu snimku koju je snimio GoPro dok se lansira u svemir na RAKETI (Dnevna pošta)